MY-LIFE-AS-SHAF

Total Pageviews

Thursday, July 7, 2011

9 things that are abnormal but normal

okay..npe tajuk  aku mcm nie?....nie la tjuk tugasan BEL120,terbahagi kepada beberapa group iaitu 3 orang 1 kumpulan,so kmpulan aku adalah,AJ n thuraiya,,miz ema suh cri 9 bnda or 9 prkra yg kte bleh ejas,,mcm tjuk nie..9 things in da future,,so create 9 things yg akn ada pd msa hdpan..tjuk group kteorg is,,tu haaaaa,,bc tjuk entry aku nie...haha..so kat cnie aku nk list kan isi2 dalam tjuk entry aku nieeee...

1.wearing spectacles without glasses or lens
2.wearing watch but it is dead
3.dress fully but see-through
4.everybody fart everywhere but people thinks that it is disgusting
5.wear different pair of shoes and give a reasons it is fashion
6.bring fully-loaded pencil case but borrow another person pencil/pen because non of the pens are working
7.bring beg to school but it is empty(all book in a desk)
8.wearing braces but their teeth is already straight
9.wearing heels but still short

extra:
10.expensive phone but no credit
11.still young but use safi rania gold
12tough body with good looking face but he is GAY!

sorry maybe certain sentence agak mengaibkan...but 2 la realiti,,aku bukan nk ckp..pe yg kteorg wat ni adalah yg btul2 kteorg observe spnjg idup(cewahhh)..n realitinya ialah..classmate aku terangguk angguk mengakui bnda nie..so read..peace!!

Tuesday, July 5, 2011

i m lost,,

sedih+marah+heartless+bingung+ntah la,,,,2 yg aku rsa skrg...akhirnya aku da bkak pose..alhamdulillah..yg aku x leh skrg ialah aku rsa ilang atau khilangan,n cite ni logik sbb tgn aku terketar2 mse taip post ni skrg..bkn rsa tkut tp ada smething yg akn wat aku nangessss.. :'(...sekali lg,aku cbe nk brthan..x sggp aku nk nanges...prasaan x sdp ati 2 dtg tbe2,ase nk pngsan pun ada...Ya Allah,kuatkan hati hamba mu ini,entah apa dugaan lg yg bkal mlanda,aku arap aku dpt tmpuhinya...hati...kuatkan hatiku,jgn mnanges...aku arap 6t aku ok ckit..btul2 rsa nk pngsan...aduyai...aku x thu apa yg aku nk mrapu lg,,,da ckup kottttt

Saturday, July 2, 2011

mizh you!! :3

u know what?i miz u so much syg,,,juz bleh dgar sore kjap je smalam,,i waiting 4 our date,,ummmmm,,counting,,....by da way,hmpir2 ksetiaan aku di uji,seseorg yg da lme aku tgglkan dlm idup,bru cnta bru nk brtpak,kksih lme plak dtg..honestly,aku msih sygkan die,,,tp syg aku kat aman x kan luntur,,x kan pnh,...aku juz arap die pun cmtoo...i love u b..:)..sweet having u in my life,,tq 4 respecting me,loving me,be a caring person eventough u x nk sbnrnye,,,but i know,u love me,,,ati ini untuk drimu,n....hati ni msih rndukan org len,,,dont worry,kte pnh ckp dlu yg kte akn bna balik rsa syg 2,,,,i wait for u,juz like u wait 4 me,,(skrg ngah brkumandang lgu lucky-jason mraz)....how lucky i am..andai 1 ari 6t kte da x de pape hbgan juz 1 je yg i mntak,jgn pnh brubah(ur favourite song),n i hope 2 bkn la saat terakhir(saat terakhir-st12,,lgu yg die slalu nyanyikn wk2 aku nk tdo)kte brsma,,,,rndu sgt2 sbb ari nie..i hope u pun rndukan i...sweet...x pyah la nk rndu sgt kan??(ayat yg slalu aku bg kat die...haha,,die skit ati dgr ayat nie)...by da way...LOVE U N THANK YOU..:)

Wednesday, June 29, 2011

SaPE Aku?

aku?yg x thu akn trtnya2..sape aku?..asal aku wat blog ni lau x da agenda..ummm,,,yelah,,cm nie,,,aku shaf,kl mari tp 5 taon lpas aku pndah terengganu(kampung asal mak aku),,so aku jd org ganu,tp dgn loghat yg x brape pkat msti ada yg tnya aku ni org lua ke?aha,,aku org lua,so what?ada yg ckp aku ni ngada sbb ckp dialek kl...so?da mmg aku org kl,da ckup2,,aku bngang 6t...okay,skrang aku blajr kat shahputra,kuantan,,,hehe,,,aku ske tmpat nie,co000l siak!..aku amek course mass n communication or masscomm,,ni lg 1 pndangan org..bdk masscom mmg jaat,ske wat hal,x brdisiplin,,2 pndangan org wlpn x sbnrnya sesetngah je,,sng cite,ko pndai2 la jg dri,jgn bia kan dri trpengaruh,,disebabkan sorg wat hal,nme masscomm bsuk,,ayt dorang besenya cm nie."emmmm,,da agk bdk masscomm r 2"..wlpun sbnrnya kteorg x wat hal,,mmg la skop kteorg brkait ngan industri,artis2 nie,,,tp pcya la,,,bkn ko tkat bleh jd artis,pngacara,jurukamera la,mcm2,,,sbnrnye bleh jd pnulis,public relation,,,ok!! stop thinking kteorg so...sial,cme mnusia 2 sndri bntukkan dri,..aku wat mse skrg blm tntu kan nk jd pe sbnrnya,,,6t lau ada rezeki,aku nk amek degree,,insyallah,,,bru aku tau skop aku 6t,,,doakan untuk aku,,,peace.. :)

LaMbaT G kOleJ..HAHAHA

first,da la klas com161 da batal,(nie klas miz.D...i like her lol),,so kteorang bdk2 masscom x da klas la kul 9.30..yang ada pun klas bel120(klas miz.ema,,,mmg cun,,hehe)..2 pun klas kul 12.30,hehe,,so the point is,aku pun tdo x hengat dunia sampai kul 10,yeah!! terbaek anak dra tdo smpai matahari nk trpacak atas kpala..hehe,tp first thing yg aku wat adalah duk terongok atas katil(katil double decker,aku duk ats,byangkan aku jthuh,,,hahaha).,yg x leh blah A.J(pmpuan ni la yg ske pggl aku barnes n hmpir2 mlekat kat org len untuk ikut die pggl aku barnes)die suh aku siap cpt,,,tp aku still bleh wat lmbat dgn msg my aman,,ho3,,aku bgun g mndi,pkai bju,da bajet lam kpala nk gerak kul 11.30 tp yg x than c A.J leh wat keje bbm111 plak,,aku tau la aku x siap lg,,ntah pe semantik peribahasa la,,,ari jumaat nk kne anta,,ye brbalik pd cite aku,pkul 12.00 bru gerak,yg xthan asal lenggang sgt?x da org tggu bas ke?yg terbaiknya ialah apabila A.J tnya pak guard,korg tao pe pak guard jwb?yeeeeeeee,,,,bas da pg,,,wahhhhhh!!!! tggl bas,,aku cuak,A.J cuak,,,tp nsib baik rpe2nya da lg bdk masscom x smpt nek bas,,,pe lg,kbtulan van pak ayie ada(pnyelamat kteorg,,hoho)...naek je van die trus wat drift,nk cpt sbb sblm 2 aku kol miz.ema yg aku mgkn lmbat,,hahaha,,,die blas,lau nk nk kne mlekat kat dnding,dtg la klas,(6t aku cite nape kne lkat kat dndg,,,ada cite d sebalik 2)...yeahhhh,,,pak ayie smpai pd wk2 nya kat kolej,,g;abah pyuh sorg2 naek klas,,tkot kne lkat kat dndg,,hahaha,,,nsib miz.ema x smpai lg,,,hehehe..kirenya smpai awl la jgak,,,

Tuesday, June 28, 2011

aku,mamat 5 ekor,aman!

di sebabkan ini adalah ruang aku gebang or ngarut so aku nk cite...story nie wat aku nyampah la,,,sbnrnye,dalammsa seminggu,da 5 mamat kcau aku,,yg nyakitkan ati plak sume da mcm brpkat nk kne kan aku,,,ape kes?yg best nye plak sume duk kuantan wa ckp lu,,,otak die!! sume nk ejas aku,,mntak fb la ape la,,,ko gentelman dtg jupe aku la yg ko takat nk msg2 je apa de hal? see me la,,,yg si aman ni plak lagi la,,,opppsssss,sori lpe nk bgtau,,,aman la buah ati aku tp jgn arap aku nk post gamba die kat cnie,,,x nk cri maut aku,,,,,ada la sbb nye,,6t aku cite,,:),,aku da laduk jauh,,(terengganu je kot ngan kuantan..hehe),,kalu x kerana aku blaja kat kuantan,x da mknanya aku nk lari dr kmaman,,tp prcya la,,bosan..tp 2 la,aku da bese duk umah x kua,,,lg suka lyan pasaan,,hahaha,,syok sndri..brbalik pd yg asal,,(jauh mnyimpang)..sal bdk 5 ekor 2 lgsg aku x lyan,,,tp yg aku pk skrg adalah aman..bkn sng nk bka ati org yg bbru pas kcwa,n 2 la yg aku ngah wat skrg,even kami kapel pun sbb mcm x da apa2,,cm ne nk ckp?mcm ske2 smpai la 1 thap aku syg gle kat die,n die mla syg aku n trubat ati die wlpn ckit,,,n aku arap smpai skrg die bleh bkak pntu ati die luas2 untuk aku,,,amin,,,:)

sHaFeQaH heRe!!

hehehe,,,one thing..why my name become short as shaf?sdgkan nme da elok2 ltak siti nurshafeqah asaruddin..asal x iqa?siti?haaaaaaaaa,,,trlalu common,,,aku x ske bnda common,da la lam klas aku ada yg nme iqa,,,atiqah la,afiqah la,,nanti lau pggl iqa,sume bdk2 ni akn brpling trmasuk aku,,for sure jnis aku,aku x ske sme ngan org,,,bia org pggl aku sarcastic(aku ksah sbnrnye)asal aku ada yg len,,,aku ada apa yg org x da,,,ye ke?harharhar..by da way,,jgn malu2 lau nk ktuk,ktuk dpn2,,face 2 face,,aku mmg x lyan org ktuk blakang,,,ni la aku,,,idup aku yg kdg2 org x fham,,,ske ckp bnga,knon2 kaver x nak bg org mrah,,,tp lau satu trlepas dr mlut,,,bnyak la aku tabur,,,hehehe,,,x pe,,,x kisah,,,:)
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

kat cnie yoa!!

please visit here frecuently...hoho3,,bkn pe...lau xda org bc cm ne nk dpt follower yg rmai,,come3,,aku sntiasa mnanti korg,,:)